Verandering huisartsenteam en werkwijze

6 mei 2024

Veldweg

Via dit nieuwsbericht informeren we u graag over een verandering in ons huisartsenteam en wijziging in onze werkwijze. 

Afscheid huisarts Bijnen en physician assistent Nieuwland
Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van huisarts Fanne Bijnen en physician assistent (PA) Kirsten Nieuwland. We kijken terug op een prettige samenwerking en gaan hen missen. 

Vervanging
We hebben ook goed nieuws: huisarts Aldenhuijsen gaat nu vier dagen bij ons in de praktijk werken. Daarnaast start een nieuwe verpleegkundig specialist: Laura Punter. Zij gaat vier en een halve dag per week werken. Als verpleegkundig specialist kan en mag ze zelfstandig spreekuur houden. Ook kan ze medicijnen voorschrijven en doorverwijzen als dat nodig is. Ze gaat zich ook richten op de ouderenzorg. We vertrouwen op een mooie samenwerking.

Huisartsentekort
Helaas lopen we ook tegen het probleem van het huisartsentekort aan. Daarom hebben we nog geen vervanging gevonden voor huisarts Bijnen. We blijven natuurlijk op zoek. Het kan zijn dat u langer moet wachten voordat u bij de huisarts terechtkan. De doktersassistente kijkt, samen met u, naar de beste oplossing. 

De doktersassistentes zijn geschoold in het ondersteunen van de huisarts op bepaalde vlakken. Zo kunnen ze een gekneusde enkel of pols beoordelen. Of naar longen luisteren of u adviseren over bijvoorbeeld anticonceptie. Het kan zijn dat u een afspraak krijgt bij een van onze assistentes. 

Dat betekent dat de assistentes u mogelijk wat meer vragen stellen. Dat doen we om duidelijk te krijgen wie u op welk moment het beste kan helpen. Mocht u van mening zijn dat u toch op dezelfde dag een afspraak nodig heeft, bel dan voor 10.00 uur. 

Tussen 12.00 en 15.00 uur telefonisch bereikbaar voor spoed
Zoals u gemerkt heeft, is onze praktijk tussen 12.00 en 15.00 uur alleen nog voor spoed telefonisch bereikbaar. Probeer zoveel mogelijk uw zorgvragen digitaal te regelen. Zoals afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen en (bloed)uitslagen bekijken. U kunt inloggen via www.huisartsdichtbij.nl. Houd uw DigiD bij de hand. 

Wist u dat u voor veel vragen ook terechtkunt bij www.thuisarts.nl? Dit is een duidelijke website gemaakt door huisartsen met betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. 
We hopen op uw begrip en doen er alles aan u zo goed mogelijk te blijven helpen.