Vaccinatie tegen het coronavirus

15-04-2021

Sinds 8 januari is Nederland begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinatie is van groot belang voor de bescherming van onze eigen gezondheid en die van anderen in onze omgeving. De overheid bepaalt op basis van advies van de Gezondheidsraad en beschikbaarheid van de vaccins de volgorde van de doelgroepen en de regio’s. U kunt daarom niet zelf uw vaccin kiezen. 

Als huisartsen vaccineren wij onderstaande doelgroepen:

  • Patiënten geboren in 1956 tot en met 1960.
  • Patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een corona-infectie:
  • Patiënten met zwaar overgewicht, BMI van 40 of hoger, geboren tussen 1946 en 1956.
  • Patiënten met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1946 en 1956.

Zodra het RIVM ons laat weten, wanneer wij de vaccins kunnen bestellen, starten we met het uitnodigen van patiënten in deze doelgroep. Dit vindt u dan terug op de website van uw praktijk.

Patiënten die tot onderstaande doelgroepen behoren komen in aanmerking voor vaccinatie bij de GGD:

  • Mobiele thuiswonende mensen met het syndroom van Down (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005)
  • Mobiele thuiswonende mensen met morbide obesitas (BMI > 40) (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005)

Wanneer u tot één van onderstaande doelgroepen behoort, neemt uw praktijk telefonisch contact met u op. U ontvangt tevens een uitnodiging hiervoor via de post. 

Tweede vaccinatieprik

Na de eerste vaccinatieprik moet u na 12 weken de tweede prik krijgen. U krijgt hiervoor een uitnodiging van uw praktijk. Wij adviseren u dringend deze prik te komen halen op dat tijdstip. Het is namelijk onzeker of u anders deze tweede prik kunt krijgen.  

Over het coronavaccin

Heeft u vragen over de soorten coronavaccins, volgorde van vaccinatie of praktische informatie over de vaccinatie zelf? Op de volgende websites vindt u betrouwbare informatie over de coronavaccinatie:

Bekijk in onderstaande video hoe het vaccinatieproces eruit kan zien.

U kunt ook bellen naar het publieksinformatienummer 0800 – 1351 van de Rijksoverheid. Deze is bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Op onze website vindt u meer informatie over het coronavirus en de aangepaste werkwijze op onze praktijk.

15-04-2021

Theme picker